For All :
I'm sorry ! Bagi yang suka " Ukhuwah itu Ibadah , Sayang . . " korang kena tunggu lama sikit . Insyaallah , malam ni ( 12 . 12 . 12 ) Ira akan post kan . Sorry ! Sebab lama tunggu . I'm so busy !

Wednesday, 4 January 2012

Tutorials : Button Dashboard & Follow like me

Hey :) 

New tutorials ! 
How to get Follow and Dasboard button like me ?

Ha ? 
Tak tahu yang mane satu ?
Yang nih !


kay , tapi kali nih dengan online user tuh sekali .
SENANG JE ! !

Like this :
Dashboard -> Template -> Edit html 
#3 - Copy this !

 <div style="position: fixed; top:0px; right: 0px; width:auto; padding:3px; font-family: georgia; letter-spacing: 2px; background:white; color:black; font-size:11px;">
<center>
<script type="text/javascript" src="http://st1.freeonlineusers.com/on3.php?id=962679"> </script> onliner (s)
|  <a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=1822628684158920105"/>FOLLOW</a> | <a href="http://blogger.com/">DASHBOARD</a>. </div></center>
</div>
Warna :
Merah - Jenis tulisan 
Biru - Warna background 
Ungu - Saiz tulisan 
Kuning - id online user
Hijau - blog id korang 


#4 - Paste kan di template & search

</head>
or
<head>

* gunakan khidmat Ctrl + F untuk memudahkan pencarian

Paste kan dibawah code tadi

dah siap !

Korang kena larh pandai mengolah warna-2 tuh ye ?
yang penting , bagi yang belum daftar online user bole mendaftar di :

http://freeonlineusers.com/
dan copy nombor sebelah perkataan id .

tak tahu nak cari blog id ?

boleh tengok kat tutorials nih

How to find blogId

Tak tahu nak mendaftar online user ?
Boleh check it out , kat tutorials Eira yang akan datang .

No comments:

Post a Comment