For All :
I'm sorry ! Bagi yang suka " Ukhuwah itu Ibadah , Sayang . . " korang kena tunggu lama sikit . Insyaallah , malam ni ( 12 . 12 . 12 ) Ira akan post kan . Sorry ! Sebab lama tunggu . I'm so busy !

Monday, 2 January 2012

Tutorials : Pasang Blogskins / Template

Malam yang indah kan ?
ouh , baru Eira tahu ada jugak yang tak tahu pasal blogskins kan ?
takpe-2 , mari Eira tunjukkan .

( klik untuk ke website-nye )

dah kan ? tuh larh dea !

Eira nak ajar cara nak pasang nye . 

Step :

1 . Pilih gambar / skins .
* ia akan keluar macam nih ( sebagai contoh ) .


2 . tekan nih .


Ia akan terus keluar macam nih kan ?


3 . buka dashboard -> template -> revert to classic templates 

4 . Copy .


5 . Paste


just that ! then , korang edit-2 larh apa-2 yang patut ye ?

nih , antara code yang korang MUNGKIN perlu :

Enter : <br>

Underline : <u>____</u> 
____ * for ayat

Italic : <i>___</i>
____ * for ayat 

Untuk , letak link di-sidebar atau mane-2 navigation :

<a href="link"> ayat link </a>

untuk buat sidebar baru :

( dalam proses pemahaman )

untuk buat navigation baru :

( dalam proses pemahaman )


Itu sahaja yang mampu Eira share . Bye !

No comments:

Post a Comment