For All :
I'm sorry ! Bagi yang suka " Ukhuwah itu Ibadah , Sayang . . " korang kena tunggu lama sikit . Insyaallah , malam ni ( 12 . 12 . 12 ) Ira akan post kan . Sorry ! Sebab lama tunggu . I'm so busy !

Wednesday, 4 January 2012

Tutorials : How to register online user

Seperti yang dijanjikan TADI , Eira tunjukkan cara nak daftar online user .

Buka laman web online user

Ia akan keluar macam nih kan ?


Tekan pada perkataan sign up 

ia akan keluar Register Form .


Isikan !

Then , tekan register 

Ia akan keluar macam nih lepas dapat register


So , bukak larh email korang !

dah dapat , korang isi email & password korang lagi untuk sign in .

ia akan keluar macam nih , ( sebagai contoh )


tekan pada Link Codes 


isi Add new domain/site itu dengan link blog korang .
then , tekan Add .


Font colour korang boleh tukarkan :
Ambil code warna disini :
http://html-color-codes.info/
Link text tukar ikut ketepatan masing-2 .


Nak masuk kan kat dalam blog :

Dashboard -> Design -> Add gadget -> html

Bagi yang nak isi untuk button Dashboard & Follow macam Eira tuh , boleh copy code sebelah perkataan id , contoh :


yang di-highlight kan tuh .

Paste kan larh seperti apa yang Eira suruh kat tutorials tuh . .

Dah siap . . 
bye :)

No comments:

Post a Comment