For All :
I'm sorry ! Bagi yang suka " Ukhuwah itu Ibadah , Sayang . . " korang kena tunggu lama sikit . Insyaallah , malam ni ( 12 . 12 . 12 ) Ira akan post kan . Sorry ! Sebab lama tunggu . I'm so busy !

Saturday, 31 December 2011

Tutorials : Youtube Player tanpa Video

Okay , now cara-2 nak buat youtube player tanpa  video pulak ?

Tak tahu nak pasang youtube player pulak ?
Eira malas nak taip balik larh . .
Korang baca tutorial nih ye ?


Dah baca ?
boleh ikut cara nih . 

Code korang jadi macam nih kan ? Contoh :

<object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

Kalau tak nak jadi video , tukar kan code merah tuh kepada code merah dibawah nih .

<object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 

Okay , Just that ! Senang kan ?
Kalau jadi , comment tau !

Nak buat ia ber-colour pulak ?
Ikut cara tutorial yang akan datang .

No comments:

Post a Comment